Bara några ord om mina tankar kring islamofobin.

Det är väldigt tragiskt det som har hänt i Paris, när terrorismen iklär sig rollen som allsmäktig domare. Inga liv skall någonsin offras för terrorismen oförsonliga hat och dess diktatur. Och som Voltaire en gång sade, jag delar inte din åsikt men jag skulle dö för din rätt att bära den. Detta är en hörnsten i demokratin, din yttrandefrihet så länge du inte förföljer. 

- Men dem islamiska terrornätverken skapades av vårt västerländska förtryck. För när västmakterna i strid mot folkrätten anföll Irak 2003, så var det startskottet. kanske redan vid gulfkriget 1991.... Redan då lämnades Irak blödande med bojkotter som gjorde att människor dagligen offrades. Ingen medin kom till sjukhusen och mat blev en lyxvara. Irak lämnades redan då till sitt öde och oroligheterna blev många. Inbördeskrig främst med kurderna och sedan en folklig revolt mot Saddam Hussein. Men löste detta något? Hur skall ett land utan erfarenhet av demokrati överleva? Dock var oljan i vår världs intresse och därför beslöt sig USA i spetsen att invardera Irak 2003...  Vad bryr man sig om folkrätten för, när västvärlden stipulerar ordningen? Detta är hela omvärldens ansvar att stoppa brott mot folkrätten men alla tittade bort.... 

Därför är det ingen slump att IS etablerar sig med full kraft i Fallujah, som för 10 år sedan var symbolen för motståndet mot USAs ockupationskrig. Afghanistan är samma exempel, först trasades landet samman av Sovjetunionen/Ryssland och talibanrörelsen understöddes av USA. Tjetjenien är ett annat exempel, där Ryssland förvandlat landet till en ruinhög och islamisk terrorism blir konsekvensen. Med enkelhet kan konstateras att Palestina också offrats pga västvärldens solidaritet med Israel.  Vi kan heller inte glömma att den muslimska världen har varit koloniserade och förtryckta av västvärlden. I synnerhet Algeriet har en mycket blodig historia och förflutet med Frankrike.   Globaliseringen blir också förlängningen av koloniseringen. Finns ingen rättvisa i detta utan det handlar bara om suveräna staters intresse. Och den arabiska världen är av högsta intresse då dem har oljan som väst är beroende av.  Titta bara på den omöjliga ekvationen, där USA i mer än 70 år hållit Saudi Arabien under armarna. För det är just i det landet Makten och Kapitalet finns men också Religionen. Faktumet är att i decennier har Saudi Arabien varit världens främsta sponsor av islamisk terrorism... Och enligt principen fiendes fiende är min vän, har kaoset i Libyen och Syrien utnyttjats på ett sätt som visar hur kortsiktigt stormaktstänkandet fungerar. Men oljan håller på och sinar. Då blir följdfrågan naturligtvis, vad händer då? Med all sannolikhet en ny världsordning och en ännu orättvisare värld.

Därför är det vårt ansvar att stoppa den växande islamofobin. För Islam är en fredens religion och vi måste gemensamt skapa en annan världsordning innan det är för sent. Moskerna har brunnit över hela Europa, från Frankrike till Sverige och detta spelar islamisterna direkt i händerna och , eftersom det ökar radikaliseringen. Tvärtemot vad Nationella Fronten påstår eller Sverigedemokraterna , är det inte ickemuslimer som som påtvingas islamiseringen; det är vanliga muslimer som drabbas av denna dogmatiska tolkning. Det är de som avkrävs , den rätta, sanna tron, som helt saknar stöd i urkunderna. 

Vi bär ansvaret att prata om islamiseringen, men vi kan inte göra detta utan ett historiskt perspektiv. Vi får aldrig glömma detta.

 

/ Zannah

 

11 jan 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)