Om mig

Jag heter Zannah och denna blogg skall handla om mitt liv och om mina erfarenheter som livet givit mig. Den kommer framförallt att handla om överlevnad. Inte minst om kärleken till min familj.

Vem är jag?

Jag föddes inte som feminist men jag har blivit det genom att jag har lyssnat och lärt, både av andras erfarenheter och mina egna. Mitt engagemang grundar sig på kunskaper och erfarenheter. Jag vet hur olika det är för kvinnor och män. I världen, i Europa och i Sverige. Jag vet hur min mammas liv såg ut, jag vet hur mitt liv har varit/är och jag ser hur mina barns liv utvecklas.

Visst har det hänt mycket på hundra år men det grundläggande patriarkala mönstret finns kvar.Det faktum att halva jordens befolkning (kvinnor) ses som mindre värda och inte tillförsäkras samma rättigheter och möjligheter som män är ett nederlag för ett civilisatorisk demokratiskt tänkande, baserat på varje människas lika värde.

Jag kan inte låta bli att bli förbannad och frustrerad och jag måste kanalisera vreden på ett konstruktivt sätt. Vilket innebär att jag också ger mig själv frihet, som människa, att agera. Jag har varit ett offer och är visserligen ännu utsatt. Men jag är aktör. För mig är det viktigt för det betyder att jag får använda min fulla kapacitet, som människa. Att kunna bidra till att förändra medmänniskors förutsättningar.

Men jag är mycket mer än feminist, jag är akademiker, vegetarian sedan barnsben, yogafantast och mycket intresserad av politik, religion och filosofi. Framförallt är jag mamma.

 

                                                 /zannah-ros.jpg

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)