Tankar kring den 13 november 2015.

 

För en tid har man kunnat ana att världen står inför stora problem. Vi har fått erfara den stora europeiska strömmningen till IS av andra generationens invandrare. Varför är frågan som många ställer? Men för mig ter det sig ganska naturligt att diskriminering och segregation leder till utanförskap och tyvärr i många fall hat. Av denna anledning har många unga i det segregerade Europa förenat sig med IS.

Så attacken i Paris den 13 november var ett dåd av Europas inre fiender och i detta har hela Europa ett ansvar. Detta bör vara den viktigaste lärdomen. Terrorism är den råaste och brutalaste formen av ondska, då oskyldiga människoliv offras för en ideologi. Detta skall också med alla medel bekämpas. Men Europa måste ta sitt ansvar och motarbeta segregeringen och arbeta för mångfalden. 

Dom brutala dåden i Paris är en tragedi som skördade så många människoliv, så många människor mitt i livet föll för ondskans meningslösa brutalitet och detta får vi aldrig glömma. Vi är också skyldiga alla offer ett bättre Europa i mångfaldens namn. För terroristernas avsikt var bara en och mycket tydlig, nämligen att söndra och härska och sprida våld och rädsla. Det är i IS intresse att ha ett Europa i förskingring och absolut inte enade i sin rika mångfald. Vi kan aldrig låta det ske, ju fler vi är med skilda bakgrunder ju rikare är vi.

Därför kan vi inte i rädsla stänga våra gränser för alla flyktingar, det är vårt ansvar att hjälpa dem som flyr från krigets fasor och det är vårt ansvar att dela med oss eftersom vi lever i den rikaste världen. Vi kan inte låta högerkrafterna få vind i seglen pga terroristdåden i Paris. Vi måste stå upp för alla människors rätt till ett liv i fred och gemenskap. Vi får under inga omständigheter stänga dörren till Sverige och Europa.

Tack för ordet.

25 nov 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)